Сенат США

Допомогу Україні на 61 млрд схвалено Сенатом: закон чекає на підпис від Байдена

Новини

Пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95,3 мільярда доларів здобув підтримку від 79 сенаторів, проти голосували 17.

Сенат Конгресу США схвалив історичний пакет допомоги

За масштабний пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95,3 мільярда доларів проголосував Сенат Конгресу США зі значною перевагою голосів. Голосування відбулося у вівторок, 23 квітня за місцевим часом, що відповідає ночі 24 квітня за київським часом. За законопроєкт проголосували 79 сенаторів, проти – 17. Підтримку виразили як демократи (48 голосів), так і республіканці (31 голос).

Пакет об’єднує чотири законопроєкти на загальну суму 95 мільярдів доларів. Це включає майже 61 мільярд доларів для України, понад 26 мільярдів для Ізраїлю та понад 8 мільярдів для Індо-Тихоокеанського регіону. Після схвалення обома палатами Конгресу, законопроєкт очікує на підпис президента США Джо Байдена, щоб набути чинності.

Байден обіцяє швидко підписати закон про допомогу та зброю для України 

Президент Байден вітав рішення Сенату та пообіцяв підписати законопроєкт негайно, щоб почати надсилання зброї та обладнання в Україну цього тижня. Окрім того, пакет допомоги включав законопроєкт, що вимагав від китайського концерну ByteDance протягом пів року продати американську частку соцмережі TikTok, або інакше стане підставою для заборони застосунку на території США.

Згадаймо, що 20 квітня Палата представників схвалила законопроєкт допомоги Україні на 61 мільярд доларів після кількамісячної затримки. Цей законопроєкт потім було передано на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США HR.815, що був прийнятий у лютому. Це має спростити процес затвердження пакета у верхній палаті американського парламенту.

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США, Майк Джонсон, відомий своєю приналежністю до табору Трампа, знову вразив своїм незвичним підходом до надання військової допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *