Шойгу поширив фейк про захоплення Кринок

В Україні спростували черговий фейк, який поширив Шойгу: Росія не захопила Кринки

Новини

20 лютого міністр оборони РФ Сергій Шойгу відзвітував перед керівництвом про ніби то захоплення частини території на лівобережжі Херсонщини, зокрема, населеного пункту Кринки. Насправді контроль над селом зберігається за ЗСУ.

Що відбувається в Кринках?

Представники командування “Південь” пояснили, що чутки про захоплення росіянами Кринок не правдиві, хоч ситуація там дійсно складна. Кажуть, російське командування обманює, бо вкрай необхідно показати населенню хоч якісь успіхи.

“Російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній  Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів.Військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра.

Передісторія

20 лютого з’явилась інформація про те, що Шойгу вже виступив перед Путіним з оптимістичним звітом про те, що частина лівобережжя Херсонщини захоплена, а самі Кринки вже “зачищені”. Пізніше в інтерв’ю пропагандистському виданню ТАСС  політик розповів, що на березі Кринок вже стоять пости російських військ. Як виявилось пізніше, це фейк. Насправді військові ЗСУ контролюють район та самі Кринки, підтверджуючи це відповідними відеолокаціями.

Кринки на Херсонщині контролюють ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *