Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до України з неоголошеним візитом

Державний секретар Сполучених Штатів, Ентоні Блінкен прибув до Києва

Державний секретар Сполучених Штатів, Ентоні Блінкен, прибув до Києва вранці у вівторок, 14 травня. Головною метою його візиту є виявлення солідарності з Україною в контексті останніх пакетів військової допомоги для Збройних Сил України. 

Візит державного секретаря США до України

Агентство нагадало, що цей візит став першим після затвердження наприкінці квітня Конгресом довгоочікуваного пакета військової допомоги для України на суму 61 мільярд доларів.

Поїздка має виражати солідарність Сполучених Штатів з Україною, чиї Збройні сили зараз стикаються з наступом російських військ та масованими бомбардуваннями на північно-східному кордоні з російською федерацією в Харківській області.

Американський чиновник, який спілкувався з журналістами під умовою анонімності, заявив, що Блінкен прибув до Києва рано вранці та сподівається “вислати сильний сигнал заспокоєння українцям, які очевидно переживають дуже складні часи”.

“Мета візиту державного секретаря полягає в тому, щоб пояснити, як додаткова допомога від Сполучених Штатів буде надаватися таким чином, щоб зміцнити оборону України й дозволити їй більш ефективно перехоплювати ініціативу на полі бою”, – додав чиновник.

Він також зазначив, що затверджені 24 квітня президентом Джо Байденом артилерія, ракети великої дальності та системи протиповітряної оборони вже поступаютю до Збройних сил України.

Блінкен прокоментував свій візит / фото: X

“Сьогодні я повернувся до Києва, щоб підтримати Україну в її невтомній боротьбі за свободу від російської агресії”, – зазначив державний секретар США.

Військова допомога від США: підтримка України у боротьбі проти російської агресії

Востаннє Ентоні Блінкен відвідав Україну у вересні минулого року, коли провів зустрічі з політичним керівництвом держави.

Минулого тижня Сполучені Штати виділили Україні пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів, який охоплює ракети для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, а також інше військове обладнання. У Білому домі вже анонсували новий пакет допомоги для України.

Ексзаступник державного секретаря Вікторія Нуланд повідомила, що влітку США передадуть Україні більш далекобійну зброю.

Раніше стало відомо, відбулося 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” після того.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *