Президент Ірану Ебрахім Раїсі загинув під час аварії вертольота на кордоні з Азербайджаном

Президент Ірану загинув під час аварії вертольота на кордоні з Азербайджаном

Пошуково-рятувальні команди виявили уламки гелікоптера, в якому перебував президент Ірану Ебрагім Раїсі. Про це повідомив керівник іранського товариства Червоного Півмісяця Пір Хоссейн Коліванд, з посиланням на IRNA.

Коліванд зазначив, що рятувальники прибули на місце аварії. Він не надав додаткової інформації, зазначивши лише, що «стан гелікоптера дуже поганий».


Рятувальні команди шукають гелікоптер з президентом Ірану

Коліванд додав, що в районі пошуку в селі Таваль працюють 73 рятувальні команди, оснащені передовим спеціальним обладнанням.

Раніше товариство Червоного Півмісяця повідомило, що рятувальні команди вирушили до місця ймовірного падіння вертольота, яке було виявлене турецьким безпілотником.

Повідомляється, що навіть при поганій погоді з туманом і дощем, рятувальні групи активно обшукували скелясту місцевість неподалік від міста Варзакан у провінції Східний Азербайджан. 

Згідно з повідомленням агентства Reuters, яке цитує іранські ЗМІ, гелікоптер з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі на борту зазнав аварійного приземлення.

Пізніше іранське державне інформагентство IRNA повідомило, що на борту гелікоптера, який зазнав аварії, перебували також глава МЗС Хоссейн Амір-Абдуллахіан, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, очільник п’ятничної молитви в Тебрізі Ходжатолеслам аль-Хашем та інші особи.

Хто стане заступником

Протягом 50 днів до надходження нових президентських виборів у Ірані, першим віцепрезидентом, що виконуватиме обов’язки Раїсі, стане Мохаммад Мохбер.

Раніше стало відомо, що 15 травня було здійснено замах на прем’єра Словаччини Роберта Фіцо, якому потім надали медичну допомогу за допомогою оперативного втручання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *