Шольц дозволив Україні використовувати західну зброю для ударів по території рф

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив підтримку ідеї дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по території росії. Про це повідомляє американське видання Politico, посилаючись на своє обізнане джерело, у статті від 29 травня.

Шольц дозволив Україні використовувати німецьку зброю на території росії

Американське видання Politico повідомило, що уряд Німеччини, за словами обізнаного джерела, обережно змінює свою позицію щодо використання Україною німецької зброї для ударів по території росії. Офіс канцлера Олафа Шольца заявив, що Україна може завдавати удари “по території агресора”, використовуючи зброю, поставлену Німеччиною, у рамках міжнародного права. Це дозволить Україні використовувати цю зброю проти росії, у тому числі на її території.

Зазначається, що 28 травня канцлер Олаф Шольц заявив, що Україна може застосовувати німецьку зброю “в рамках міжнародного права”, що допускає її використання проти такого агресора, як росія, навіть на території росії. Politico підкреслило, що ця заява була менш однозначною порівняно з висловлюваннями інших країн з цього приводу.

Канада долучилася до країн, які надали Україні дозвіл на удари по території росії

Очільниця МЗС Канади Мелані Жолі на пресконференції 29 травня повідомила, що Канада стала одинадцятою країною, яка дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по території росії.

Жолі пояснила, що росія не дотримується “червоних ліній”, тому Канада має бути готова допомогти Україні захищатися і показати, що вони на її боці. Вона зазначила, що в Канаді немає жодних обмежень щодо постачання зброї в Україну, і вони продовжуватимуть співпрацю з українськими збройними силами.

ЗМІ уточнюють, що це вже одинадцята країна, яка надала Україні дозвіл на удари по території ворога.

Жолі також заявила, що вважає це питання дуже важливим і обговорила його з міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Більстремом. Вона додала, що після цього вони вирушать до НАТО, де обговорюватимуть цю тему, підкресливши, що Канада вважає за необхідне орієнтуватися на перспективу.

Раніше у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили знищення російського ракетного корабля “Циклон” 19 травня в тимчасово анексованому Криму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *