Росія атакувала Україну, запустивши 64 ракети

Сили Оборони 7 лютого відбили 44 повітряні цілі із 64

Новини

У ніч проти 7 лютого Росія знову влаштувала масований ракетний обстріл. Атакувала Україну не тільки балістикою, але й ударними дронами, які використовують переважно для того, щоб “збити з пантелику” місцеву систему ППО.

У Генштабі розповіли про збиття ракет

За даними військових цієї ночі Сили оборони України знищили більше половини об’єктів повітряної зброї РФ. Зокрема, із 64 об’єктів було знищено 44. У Генштабі вже ідентифікували збиту зброю та надали розгорнуте пояснення, чим окупанти атакували нашу територію вночі:

  • 20 іранських дронів Shahed-136/131, запущених з мису Чауда в окупованому Криму;
  • 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з десяти літаків стратегічної авіації Ту-95МС, здійснюючи пуски з Енгельса, Каспійського моря;
  • п’ять зенітних керованих ракет С-300 з Бєлгородської області;
  • чотири крилаті ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3, запущених з Севастополя та Курська.

Запуски з території Криму

На території окупованого Криму також є кілька великих російських баз, з яких періодично обстрілюють Україну. Вночі 7 лютого такі пуски було зафіксовано з території Тарханкуту та Севастополя. В акваторії Чорного моря наразі базується кілька військових суден – носіїв крилатих ракет. Цього разу було використано ракетоносець Новоросійськ, з якого випустили три ракети. Також обстрілювали з території Курської та Воронезької області. Перед ракетним обстрілом спочатку запустили ударні безпілотники, щоб відволікти увагу Повітряних Сил від більш небезпечної зброї. Загалом вдалось збити 44 ракети та дрони.

Вночі Росія атакувала Україну 64 ракетами та дронами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *