Масований удар по Україні

Ракетний удар росії 8 травня: вибухи на заході, у Києві та Запоріжжі

Новини

У ніч на середу, 8 травня, на Запоріжжя та Київщину росіяни випустили ракети, внаслідок чого було активовано протиповітряну оборону.

Вибухи та протиповітряна оборона: реакція на ракетний удар росії

Київська ОВА та місцеві Telegram-канали повідомляють, що в ніч на середу, 8 травня, на території Запоріжжя та Київської області сталися серія вибухів у результаті ракетного удару росії по Україні. Місцеві журналісти зафіксували п’ять вибухів у Запоріжжі. У звіту Київської ОВА закликають мешканців дотримуватися інформаційної тиші та утриматися від розміщення в мережі зображень або відео дій захисників.

Нова масована атака ракетами

Російська федерація атакувала Україну ракетами, спричиняючи серію вибухів у Запоріжжі та на Київщині в ніч на середу. Протиповітряна оборона була активована для захисту цих регіонів. Вибухи стали наслідком ракетного удару росії. За даними місцевих журналістів, у Запоріжжі було чутно п’ять вибухів. Місцеві органи закликали мешканців залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги та утримуватися від поширення інформації про роботу протиповітряної оборони. Урядові джерела підтвердили загрозу ракетного удару для Києва. Нагадаємо, що раніше цієї ночі російські війська також атакували Харків та Полтавську області, а вчора, 7 травня, у Херсоні були пошкоджені чотири житлові будинки внаслідок обстрілу з боку російських військ.

Масований удар по Україні: що відомо зараз

  • Львівщина: два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури були атаковані. Немає жертв.
  • Київщина: лінії електромереж пошкоджені, дві людини постраждали, а 14 будинків отримали пошкодження.
  • Херсон: російські війська атакували залізничну інфраструктуру, що призвело до пошкодження колій та вокзалу.
  • Прикарпаття: об’єкт енергетичної інфраструктури був ціллю, проте пожежу вдалося локалізувати. Жертв немає.
  • Запоріжжя: будівля пожежно-рятувальної частини пошкоджена, але без постраждалих.

Раніше, вранці 7 лютого, росія атакувала Україну крилатими ракетами, що спричинило пожежі у багатьох містах, включаючи Київ, Харків, Миколаїв та Дрогобичі. Наразі найбільш напружена ситуація зафіксована в столиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *