Уряд вніс нові пропозиції щодо мобілізації

У Раді слухатимуть законопроекти по мобілізації 11 січня

Новини

9 січня у ВР України було зараєстровано п’ять різних законопроектів по мобіліpації – один від офіційного уряду і чотири альтернативних. Вже 11 січня нардепи заслухають пропозиції.

Що відомо про нові законопроекти

Лідер фракції “Слуга народу” оголосив, що вже у четвер, 11 січня в Україні почують про положення нових законопроектів щодо мобілізації чоловіків до лав ЗСУ. Попередній законопроект так і не було прийнято та реалізовано, оскільки він містив багато антиконституційних положень. Давид Арахамія попередив: його фракція внесла пропозицію ввести низку штрафів за недотримання мобілізаційних обов’язків чи навіть позбавлення волі за ухилення від мобілізації.

Стороння думка

Вже очевидно, що у авторів такого “демократичного” законопроекту “накльовується” опозиція. Нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк у Telegram зробив такий допис: “Лідер коаліції Давид Арахамія з трибуни парламенту тільки що оголосив, що завтра буде перше читання по законопроекту по мобілізації. Як і писав – перше читання з пропозиціями комітету”. Раніше Михайло Подоляк попереджав про те, що будь-який законопроект не буде ні слухатись, ні прийматись без попередніх консультацій на узгоджень. 8 січня з’явилась інформація про те, що попередні пропозиції по мобілізації містять багато антиконституційних положень, тому їх взагалі усунули з порядку денного.

11 січня Україна почує про нові правила мобілізації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *