Рамштайн

Очікування від зустрічі на “Рамштайні” 26 квітня: про що планують говорити

Новини

У п’ятницю, 26 квітня, відбудеться 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” після того, як вперше його скликали рівно два роки тому. На ньому будуть обговорювати питання надолуження піврічної затримки американської допомоги для ЗСУ.

Цього разу високопоставлені представники оборонних відомств різних країн зустрінуться у віртуальному режимі зв’язку.

Засідання Контактної групи з оборони України: рішучість НАТО

Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун проведуть засідання Контактної групи з питань оборони України у віртуальному форматі у п’ятницю цього тижня, повідомив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер.

Під час оголошення про зустріч він заявив, що попри припущення з боку росії, що міжнародна спільнота з часом роз’єднається та втратить інтерес до підтримки України, ситуація розвивається навпаки.

В контексті цього заявник звернув увагу на активність окремих країн у складі Контактної групи, а також на зусилля НАТО з посилення оборони. Він підкреслив, що “безпека України має важливе значення для безпеки всіх націй Заходу, і в цьому питанні існує міжнародний консенсус”.

Обговорення шляхів швидкого розв’язання проблем з постачанням військової допомоги для України

На 21-му “Рамштайні” учасники засідання Контактної групи з питань оборони України, що відбудеться 26 квітня, обговорять шляхи розв’язання проблем, що виникли через пів року затримки у наданні військової допомоги Конгресом США. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Він наголосив, що політичне рішення вже прийнято, але зараз необхідно забезпечити “наповнення пакетів необхідною зброєю” і логістику. Володимир Зеленський висловив подяку усім країнам, які підтримують Україну, а також захисникам, містам і громадам.

Попереднє засідання Контактної групи у форматі “Рамштайн” відбулося 19 березня, після якого було обіцяно надання нових оборонних пакетів, зокрема дефіцитної артилерії. В Міністерстві оборони заявили, що допомога буде надана протягом 15 днів і відповідатиме потребам Збройних Сил України “для першого кроку”.

Раніше стало відомо, що Україна отримає всі літаки, про які домовилися лідери країн, від Данії. Оле Егберг Міккельсен, посол Данії в Україні, заявив, що їх країна передасть винищувачі F-16 Повітряним силам ЗСУ влітку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *