Загроза від КНДР

КНДР використовує Україну як полігон для випробування своїх ракет, – Bloomberg

Новини

Високопоставлений американський генерал заявив, що використання росією північнокорейських ракет під час наступу на Україну дає Пхеньяну унікальну можливість випробувати свою зброю в реальному бою. За даними Bloomberg, це може допомогти Північній Кореї здобути важливі висновки та поліпшити характеристики своїх ракет.

Північнокорейські ракети в російських руках: загроза для України і можливі наслідки

Генерал Чарльз Флінн, командувач Тихоокеанської армії США, відзначив, що у північнокорейських військових не було лабораторії на полі бою, аналогічної тій, яку надають їм росіяни в Україні.

Спільно з Південною Кореєю та іншими країнами США звинуватили Північну Корею у відправленні до росії своїх новітніх балістичних ракет з ядерним зарядом, які легко заховати, швидко розгорнути і важко збити. Ці ракети, за даними США, належать до Hwasong-11 – класу балістичних ракет малої дальності, які можуть ударити точно та мають велику дальність польоту від 380 до 800 кілометрів.

Ці ракети, як повідомляє NK News, були використані російськими військами під час обстрілів України. Експерти з озброєнь вважають, що ці північнокорейські ракети, що були відправлені, мають схожі за розмірами і динамікою польоту характеристики з російськими ракетами серії “Іскандер”.

Утворення нових загроз: реакція на випробування ракет Північною Кореєю

Доповідь Центру стратегічних і міжнародних досліджень минулого року зазначила, що система протиповітряної оборони (ППО) Patriot залишається ефективною в протидії ракетам росії. Зокрема, ці системи оснащені потужним радаром, що може відстежувати до 100 цілей, включаючи крилаті ракети, балістичні ракети та літаки. 

Однак США, Південна Корея, Японія та Європа звинувачують Північну Корею у відправленні в росію значної кількості боєприпасів, які взаємодіють з радянськими системами, використовуваними в Україні. Хоча Москва та Пхеньян заперечують ці обвинувачення, наявні супутникові знімки, опубліковані дослідницькими групами та урядом США, свідчать про перехід зброї з Північної Кореї в росію, а потім на склади біля кордону з Україною.

Офіційні представники Південної Кореї заявили, що в обмін на зброю, вартість якої, ймовірно, оцінюється у кілька мільярдів доларів, росія постачає продовольство, сировину та деталі для виробництва зброї Північній Кореї. Це допомагає північнокорейському лідеру Кім Чен Ину підвищувати рівень продовольчої безпеки та розвивати системи озброєнь. Генерал Чарльз Флінн назвав випробування балістичних ракет Північною Кореєю, які тривають, провокативними та дестабілізуючими ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *