Українським пенсіонерам погрожують блокуванням карток

Пенсіонерам можуть заблокувати картки, у Міністерстві соцполітики пояснили ситуацію

Новини

Від початку осені 2023 мережею шириться інформація про можливе блокування карток пенсіонерам. У Мінсоцполітики її заперечують, а сторонні експерти пояснюють: це не більше, ніж банальна “гра на нервах”.

Банківські картки ніхто не блокуватиме

Українські пенсіонери збентежені новиною про те, що пластикові картки, якими вони користуються для отримання пенсій, можуть бути заблокованими. Офіційне представництво міністерства соціальної політики запевнило: така процедура не можлива. Для блокування рахунків немає підстав; більше того – це суперечить державному законодавству. Самі ж банки, які обслуговують рахунки пенсіонерів, таке рішення прийняти не можуть, бо їрисдикція банківських установ на це не поширюється.

Ризикові ситуації для пенсіонерів

Єдиний випадок, на який слід звернути увагу українським пенсіонерам – як часто на банківському пенсійному рахунку відбувається рух коштів. Це стосується тільки людей зі статусом ВПО (внутрішньо переміщених осіб). Якщо протягом 6 місяців вони не користувалися пенсійною карткою, їм необхідно звернутися у будь-яке відділення Пенсійного фонду і поновити дані. Для цього можна звернутися туди очно і пройти фізичну ідентифікацію, а можна в режимі онлайн.

Заблокують картки пенсіонерам: що кажуть у Міністерстві соцполітики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *