27 січня світ згадує про страшну історію Голосту

День пам’яті жертв Голокосту: як його вшановують в Україні та світі?

Новини

27 січня в Україні та світі згажують про жертв фашистської агресії, які втратили життя під час масового знищення євреїв. В Україні місцем найбільш жорстоких катувань є Бабин Яр, що на Київщині. На території Східної Європи німці мільйонами нищили євреїв у концтаборі Аушвіц-Біркенау.

Резолюція Генеральної Асамблеї про Голокост

Щорічно 27 січня світ згадує про жертв Голокосту. Ця даат офіційно запроваджена Генеральною Асамблеєю ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Саме цього січневого дня у 1945 війська 1 Радянської армії зайшли до Аушвіц-Біркенау, де фашисти розстрілювали євреїв мільйонами.

«Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження», – йдеться у Резолюції Генасамблеї ООН від 2005 року, якою запроваджено памʼятну дату.

Загальна кількість жертв Голокосту

Усього за період Другої світової війни від агресивної гітлерівської політики було знищено 6 мільйонів євреїв. До цієї жахливої статистики увійшли майже 1,5 мільйонів євреїв з території сучасної України. На тлі памяті про страшні події Голокосту у наш час Російська Федерація намагається повторити акт геноциду, але тепер вже по відношенню до українців. Після повномасштабного вторгнення російські війська чинили акти вандалізму саме в районах масових захоронень: цілили туди ракетами та влаштовували масові вбивства повторно, зайшовши на територію Київщини.

27 січня в Україні та світі згажують про жертв фашистської агресії, які втратили життя під час масового знищення євреїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *