Санкції рф

ЄС готує 14-й пакет санкцій проти росії: коли планують його прийняти та на чому зосередяться

Новини

Європейський Союз розпочав роботу над підготовкою 14-го пакету санкцій проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Згідно з віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, у цьому пакеті планується зменшити можливість рф обходити чинні обмеження для здобуття прибутку та товарів. Цей пакет санкцій мають ухвалити протягом цієї весни.

ЄС готує широкий перелік санкцій проти росії: нові обмеження охоплюють морський сектор

Валдіс Домбровскіс заявив, що нові санкції, ймовірно, включатимуть широкий спектр обмежень, зокрема у морському секторі, оскільки росія продовжує порушувати верхні межі цін на експорт нафти.

«Ми також розглядаємо можливості зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, які функціонують у країнах поза межами Європи. З погляду ЄС, материнські компанії, які контролюють бізнес-операції своїх закордонних «дочок», можуть нести відповідальність за проведені ними операції», – додав Домбровскіс.

ЄС продовжує міжнародний тиск на росію через серію санкцій

Від лютого 2022 року Європейський Союз вже впровадив 13 пакетів санкцій з метою обмеження можливостей росії у веденні війни. Ці обмеження спрямовані на ключові сектори російської економіки, а також на індивідуальних осіб і компанії, включаючи заморожування їхніх активів. Зараз увага зосереджується на забезпеченні виконання наявних санкцій, закритті можливих шляхів уникання і боротьбі з їхніми обходами та ухиленням від них.

Західні країни заявили про намір продовжити тиск на росію та її союзників у будь-яких частинах світу. Попри введення низки санкцій проти росії після її вторгнення в Україну, влада рф шукає шляхи обходу цих обмежень. Розповідаючи про таке явище, як “паралельний імпорт”, Олександр Лємєнов наголосив на тому, як рф отримує обладнання для виробництва зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *