росіяни захопили Веселе - правда чи фейк?

Інститут вивчення війни про ситуацію під Бахмутом та захоплення Веселого

Новини

18 січня росіяни зробили гучну заяву. Вони ніби-то захопили населений пункт Веселе, що знаходиться неподалік від Бахмута. В ISW інформацію не підтверджують.

Що наразі відбувається у Веселому

Населений пункт знаходиться на північно-східному напрямку, неподалік Бахмута. Останніми тижнями там точились жорстокі бої, але жодна зі сторін не встановила контроль над селищем повністю. Днями російські воєнкори поквапились доповісти військово-політичній верхівці про захоплення Веселого. Як виявилось – інформація фейк. Спеціалісти з Інституту вивчення війни не вбачають візуальних ознак того, що російські війська зайняли населений пункт. Більше того – деякі російські оглядачі підтвердили, що веселе досі залишається “сірою” зоною.

Зі слів пропагандистів

Відома російська пропагандистка Маргарита Симоньян не змогла залишитись осторонь від такої події, то ж в мережі зявився її коментар з приводу оперативно-тактичних дій поблизу Бахмута.  “Захоплення” Веселого дуже важливе, оскільки це дасть російським військам доступ до дороги Т0513 Сіверськ-Бахмут і відкриє новий маршрут наступу в бік самого Сіверська – це 23 км на північ від Веселого“, – йдеться у матеріалі ТСН. Натомість західні спеціалісти не вбачають ознак того, що росіяни найближчим часом спроможні на дійсно потужний прорив і захоплення траси разом з населеним пунктом.

Веселе, що під Бахмутом, контролюють ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *