Речник ПС про залишок ракет в Росії

Скільки ракет Росія ще спроможна випустити по Україні?

Новини

Останніми місяцями публічні особи перестали втішати українців тим, що “Росія майже не має ракет, запаси вичерпано, мобілізаційний ресурс на нулі”. Офіційні представники командування, навпаки, повідомляють цифри, більш реальні від тих, якими втішали у 2022 році.

Ігнат про реальні спроможності РФ

Наразі у своєму резерві для використання проти України Росія має близько тисячі ракет. Точніше – 900. Про це стало відомо зі слів Юрія Ігната. Він пояснив, що спроможність Росії виробляти власні ракети зараз знизилась: приблизно 100 штук за місяць. За кілька місяців ворог накопичує резерв, який “вистрілює” в короткий проміжок часу. Восени 2023 українців інформували про те, що холодні місяці будуть важкими. Останніми тижнями бачимо. як РФ активно обстрілює українську територію. Найбільш інтенсивними були обстріли перед новим роком та у перші дні 2024.

“Дуже малий резерв для Росії”

Юрій Ігнат підкреслив: той запас, який наразі має РФ – це дуже мало для неї. Але потрібно розуміти, що територія України значно менша, тому для нас така кількість є критичною.

“Тому на тому рівні (близько 900 – ред.) і залишається. Це не так багато. Для такої держави, як Росія, це критично малий запас ракет. Тому все, що вони виготовляють, вже за два місяці в пускових установках на літаках і летить по нас. Тобто з коліс вони виготовляють ці ракети і запускають”, – пояснив речник командування Повітряних сил.

Запаси ракет в Росії значно зменшились

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *