У Раді знову відклали голосування за законопроект

Мобілізацію та воєнний стан продовжено ще на 90 днів, – Ярослав Железняк

Новини

6 січня Верховна Рада проголосувала за продовження воєнного стану та загальної мобілізації. За поданням Президента було запропоновано продовжити військовий стан в Україні ще на 90 днів.

10-те голосування за воєнний стан

Українські юристи натякають президенту, мовляв, після першого голосування за воєнний стан за Конституцією необхідно ввести стан війни, що докорінно змінило б загальне положення справ у всіх сферах. Проте, за черговим поданням Володимира Зеленського Рада підтримала продовження дії воєнного стану, тому країна залишається жити у “звичному” режимі. Про те, як відбулось чергове голосування 6 лютого розповів нардеп Ярослав Железняк: “Парламент затвердив указ президента (№10456) про продовження дії воєнного стану. “За” – 335″, – написав він.

Мобілізацію буде продовжено

Парламентарі підтримали також і продовження загальної мобвлвзації. Законопроект про зміну деяких положень у мобілізаційному законодавстві, що подали до ВР представники партії “Слуга народу“, було визнано таким, що містить корупційні ризики. Мобілізацію продовжуватимуть за звичними правилами. Днями президент виступив з офіційною заявою про те, що вручення повісток на вулиці – річ недопустима, тому необхідно в найкоротший термін провести загальну “діджиталізацію” – оцифровування військового обліку. Але окрім назви така ініціатива не має жодного матеріального підгрунтя у вигляді дієвого механізму, який можна втілити в життя.

Мобілізацію та воєнний стан продовжено

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *