В Україні вироблятимуть власні дрони різних типів

В Україні збільшують виробництво дронів, на фронті вже воюють засобами відчизняного виробниства

Новини

Протягом 2023 року в Україні суттєво збільшилось виробництво дронів. Така інформація з’явилась на офіційному каналі Міністерства оборони. Протягом поточного року виробничі об’єми планують збільшити у кілька разів.

“Сотні тисяч різних типів?”

Такою кількістью міністр оборони Умєров охарактеризував об’єм дронів, які мають поставити на виробництво вже цього року. Не зрозуміло, що посадовець мав на увазі – різновиди дронів, їх модифікації чи загальну кількість. Мотив залишити це державною таємницею зрозумілий.

“Не хочу говорити точну цифру, але йдеться про сотні тисяч різних типів, під виконання різних завдань. Це без FPV – розвідка, коригування вогню, ситуаційна обізнаність у режимі реального часу. Ворог добре знає, що таке українські дрони. Сам факт того, що наш коптер висить у повітрі, є фактом стримування, який змушує ворога тричі подумати, перш ніж висуватися на наші позиції”, – прокоментар від Рустама Умєрова.

Більше 200 компаній вироблятимуть дрони

Виявляється, в Україні вже розвинули сферу виробництва ударних та розвідувальних безпілотників. За повідомленням Міноборони на території країни вже зареєстровано більше 200 компаній, які займаються виготовленням запчастин для дронів чи планують налагодити масове виробництво безпілотників протягом року. У цифровому відношенні дослівно від Міністерства: 67 моделей українських БПЛА отримали кодифікацію, 58 отримали держконтракт.. Наразі Агенція з оборонних закупівель вже готує довгострокові контракти.

Дронів українського виробництва на фронті тепер буде більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *