Повітряні сили ліквідували два літаки РФ

Залужний підтвердив знищення ворожих літаків над Азовським морем

Новини

14 січня повітряні сили України пошкодили одразу два ворожих повітряних судна. Йдеться про літак А-50 і повітряний пункт управління противника Іл-22.

Інформація щодо збиття підтверджена

Вдень 15 січня Україна таки дочекалась підтвердження ліквідації ворожих літаків. Про це повідомив Валерій Залужний у своєму телеграм-каналі. “Воїни Повітряних сил Збройних сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряний пункт управління противника Іл-22″, – ідеться в повідомленні. Ввечері напередодні кілька українських авторитетних ЗМІ також повідомили про збиття ворожої авіації. Зокрема, про це писали “Суспільне” та “РБК-Україна”. Деякі російські джерела також згадували про “трагедію”, яка сталась над акваторією Азовського моря.

Чим збивали літаки

Кожна подібна новина наводить на думку, що Україна таки має необхідну повітряну зброю для ураження. Про точну номенклатуру ракет, якими збивали літаки, не повідомили.У ГУР МО тільки сказали про те, що над Азовським морем було збито російський літак А-50, який виконував функції центру дальнього радіолокаційного виявлення. Перед цим про факт успішної роботи Повітряних сил повідомив заступник голови комітету Верховної ради з питань оборони Юрій Мисягін.

Залужний підтвердив збиття літаків над Азовським морем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *