Нардеп розповів про новий законопроект

Скільки грошей Україна витратить на мобілізацію та коли Рада розгляне законопроет

Новини

Підписуючи новий законопроект по мобілізації міністр оборони Умєров указав, що реалізація нововведень не потребує додаткових витрат з державного бюджету. Реальність виявилась зовсім іншою.

Недоліки законопроекту

Вже кілька народних депутатів повідомляли журналістам, що проект по мобілізації, який законотворці з “Слуги народу” подали на розгляд Ради 31 січня, можуть заслухати вже цього тижня. Але ніхто не нахиває точних термінів, поскільки всі розуміють: документ досі залишається відверто антиконституційним та потребує значних допрацювань. Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив. щ оу парламенті вже найближчими днями можуть заслухати текст цього законопроекту та кількох альтернативних. Можливо, так нардеп підкреслює той факт, що проект закону, який усі обговорюють, не розглядається як єдиний, що вже узгоджений у кулуарах.

Скільки коштів потрібно ще витратити на мобілізацію

Цікавий факт, за який українські правозахисники розкритикували Умєрова: міністр оборони особисто підписався під твердженням, що реалізація положень проекту не потребує додаткових витрат з держбюджету. Вже ця заява повністю компроментує правовідповідність і авторитетність документу, поскільки впровадження пропонованих норм потягне за собою мільйонні витрати. Разом з тим очільник ВР Руслан Стефанчук запропонував прибрати з проекту закону “спірні пропозиції”. Очевидно, документ таки буде відправлено на допрацювання.

Мобілізація і Умєров: що не так з законопроектом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *