перші безпекові гарантії підпишуть вже зовсім скоро

Україна готується укдадати гарантії безпеки вже найближчим часом

Новини

Це може статися вже в лютому, – повідомляє “РБК-Україна”. Останніми тижнями багато європейських країн заявляють про свою готовність підтримувати Україну у довгостроковій перспективі. Ця тенденція веде до поступового наближення термінів укладання договорів з гарантій безпеки.

Першим партнером буде Німеччина

Після того, як від початку повномасштабного вторгнення 5 стаття статуту НАТО не спрацювала і західні держави допомагали Україні тільки дотично, в апараті президента почали вести мову про створення окремої “формули миру”, яка б забезпечила безпеку для України, що не є членом НАТО. Врешті, проект такого договоро майже готовий, зокрема того, що стосується угод з Німеччиною. 16 лютого представники урядів обох країн готуються підписати перші договори, які гарантуватимуть Україні захист у разі повторного нападу Росії.

Інші держави теж приєднаються до договору

Очевидно, після Німеччини до безпекової домовленості приєдняється й Британія, оскільки робочий візит Ріші Сунаки в Києв 12 січня неміг залишитись безрезультатним. Крім цих двох країн суттєву військову допомогу готові надавати Канада, Румунія, Італія і Франція. Представники Зеленського заявили про намір вести переговори на цю тему з кожною країною окремо. Це – нова схема, яку пропонує київський уряд взамін на те, що україна поки що залишається позаблоковою державою і не може розраховувати на пярму підтримку збройних сил НАТО. Із Шольцом наш президент планує укласти остаточно узгоджені домовленості після Мюнхенської конференції.

Гарантії безпеки укладуть зовсім скоро

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *