Володимир Зеленський

Зеленський: для захисту Харкова та інших міст потрібні системи Patriot

Новини

Протягом березня 2024 року росія здійснила понад 400 ракетних та 600 дронових нападів на територію України. Місто Харків серед тих, що стало об’єктом російських атак, і для його захисту потрібні системи Patriot.

Російські терористи випустили понад 400 ракет і 600 “Шахедів” по Україні за березень

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що протягом березня цього року російські терористи випустили понад 400 ракет різних типів, близько 600 безпілотників “Шахед” і понад 3 тисяч керованих авіабомб проти України. Ці напади призвели до пошкоджень різних міст і сіл країни, особливо постраждали прифронтові території та прикордонні громади. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал глави держави.

Харків під російськими атаками: Зеленський закликає до захисту міста за допомогою системи Patriot

Потрібно зазначити, що Зеленський відзначив, що Харків, місто з численним населенням, вже з перших днів повномасштабної війни стало об’єктом атак. За його словами, це призводить до щоденних страждань, руйнування критичної інфраструктури та звичайних житлових будинків. Президент висловив переконання, що застосування сучасних систем протиповітряної оборони, зокрема американського ЗРК Patriot, може забезпечити захист Харкова від атак російських сил. Він підкреслив, що досвід використання системи Patriot українськими військовими свідчить про її ефективність у протистоянні російському терору.

Російська армія ударила по Харкову новими бомбами

Удар, що стався 27 березня, відзначається як перший раз, коли російська армія використала керований боєприпас великого калібру для атаки на Харків. Зазначається, що використана бомба УМПБ Д-30 СН, розроблена на основі ФАБ-250.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов підкреслив, що ці нові керовані боєприпаси росії можуть досягати будь-якого району міста. Він також зауважив, що збивати ці снаряди можна, але це вже питання до військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *