В Україні будуватимуть завод по виробництву зброї

Німецький концерн будуватиме завод в Україні, угоду вже підписали

Новини

Німецький концерн Rheinmetall має намір відкрити завод по виробництву боєприпасів в Україні. За спільною думкою німецьких та українських спеціалістів це вирішить деякі проблеми з економікою та логістикою, а також фінансуванням військових поставок.

Що відомо про майбутнє будівництво

Раніше оприлюднювали інформацію щодо спільного проекту. який запустять на території західних регіонів країни. “На майбутньому підприємстві планують щорічно виготовляти “шестизначну кількість” снарядів калібру 155 мм, у тому числі метальні заряди. Rheinmetall буде володіти у спільному підприємстві часткою 51%, українська компанія-партнер – 49%”, – повідомляє “Спротив. Інфо”. Західний концерн наприкінці 2023 виграв тендер на побудову великого заводу з виготовлення товарів військового забезпечення.

Угоду вже уклали

Угоду щодо фінансування майбутнього проекту вже уклали між двома країнами. Підписання документу відбулось міжміністром з питань стратегічних галузей промисловостей Олександром Камишиним та послом України Олексієм Макеєвим. У ній йдеться також про створення спільного підприємства з концерном “Українська оборонна промисловість”, що буде виробляти снаряди не тільки для потреб українського фронту.

Україна будуватиме завод по виробництву зброї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *