В Україні підвищать пенсії через зростаючу інфляцію

Яку пенсію будуть отримувати українські пенсіонери з 1 березня

Новини

В Україні прогнозується індексація пенсій, унаслідок чого більшість пенсіонерів отримають виплати приблизно на 8% більші, ніж за попередні місяці. Такі зміни офіційно анонсували в Міністерстві соціальної політики.

Ріст інфляції випереджає збільшення пенсій

Завдяки ухваленій урядом програмі індексації вже цього березня понад 10 млн громадян отримають пенсії на 8% за попередні. Такий відсоток обчислений через приблизний ріст інфляції. суттєво на фінансове становище українських пенсіонерів таке підвищення не вплине, оскільки впродовж останніх місяців значно підвищились ціни на основні продукти харчування. У Міністерстві соцполітики також анонсували повторну індексацію пенсій для громадян, які отримують найнижчі виплати.

Як обчислюватиметься індексація

“Раніше пенсіонерам з найнижчими пенсіями, зазвичай, підвищувався не весь розмір пенсії, а лише та її частина, яка обчислюється за страховою формулою і яка зазвичай «поглинається» іншими складовими пенсійної виплати, так що загального зростання розміру пенсії не відбувалось”, – повідомляють “Новини. Бізнес”. У середньому розмір виплат для пенсіонерів до кінця 2024 року зросте на 322 грн, арозмір середньої пенсії в Україні зросте з 5 395 грн до 5 717 грн.

Підвищення пенсій: в Україні перерахують розмір виплат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *