У Харкові відкриють нову підземну школу

Терехов анонсує відкриття нової підземної школи у Харкові

Новини

Через постійні обстріли Харкова навчальні заклади міста не можуть нормально функціонувати. Вже в березні у Харкові може запрацювати нова школа, яку у цілях безпеки побудують під землею. Детальніше про це розповів мер міста Ігор Терехов.

Коли відкриють нову школу

Забудова почне працювати у березні 2024 року. Так, принаймні, обіцяє Терехов. Але раніше він вже анонсував відкриття закладу но нового року. Містяни сподіваються, що вже за кілька місяців їхні діти зможуть навчатися офлайн у нових класах, на будівництво яких держава виділила понад 58 мільйонів гривень. Ось що говорить про подію сам Терехов:

“Сьогодні вже змонтовані всі бетонні конструкції, тож зараз робота закцентована на гідро- та теплоізоляції, проведенні систем каналізації, водогону та встановленні вентиляції. Підрядники обіцяють тримати заданий темп, щоб уже з березня ми змогли навчати тут наших дітей”.

Подальші плани міської адміністрації

Як тільки завершиться будівництво школи в Індустріальному районі, одразу планується розпочати роботу над наступним закладом. Його планують будувати в одному з центральних районів. Наразі харківські школярі офлайн можуть навчатися тільки в кількох станціях метро. Станом на початок року для очних занять там не вистачало близько 60 кабінетів. Нова школа, яку Ігор Терехов обіцяє відкрити до березня, зможе вміщати в собі 450 учнів за раз. Навчальний процес планується проводити у дві зміни, щоб як можна більше школярів перейшли на повноцінне навчання офлайн і не відволікались під час повітряних тривог.

У Харкові відкриють нову школу під землею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *