В Україні згадують страшний день 24 лютого 2022 року

Два роки війни: як все починалося 24 лютого 2022 року

Новини

24 лютого 2024 виповнюється два роки з дня повномасштабного вторгнення путінських військ до України. Доки весь світ живе своїм розміреним життям, для українців події цього часу минули одним суцільним страшним епізодом. Кожен українець щодня живе одним запитанням: коли закінчиться війна?

Перший день вторгнення Росії

Військовому вторгненню передував ряд подій. 21 лютого 2022 року Росія визнала незалежність “ДНР” тп “ЛНР”, після чого ввела окремі військові підрозділи на ці території. “О 5:30 за московським часом та о 4:30 за київським Володимир Путін звернувся до росіян у прямій трансляції, повідомивши, що починається так звана “СВО“. А вже через півгодини російська армія завдала ракетно-бомбових ударів по об’єктах на території України (військових та цивільних). Також російські війська перетнули кордон за кількома напрямками”. Про це нагадує “Апостроф”.

Усі пам’ятають, як це було

Приблизно о 5 ранку розпочалось страшне наземне вторгнення. Російські колони зайшли на територію Харківської, Сумської та Чернігівської областей. У Чорному морі Росія захопила острів Зміїний, синхронно війська заходили з боку ОРДЛО на вільну частину Донбасу. Та найбільше українців налякав наступ на Київ, коли з боку Білорусії почали сунути колони важкої техніки у напрямку української столиці. Через мужню відсіч ЗСУ та тероборони ворога вдалось відкинути з північного та частково – південного напрямків. Але окупація Херсонщини, Запорізької області, Криму та Донбасу триває досі.

Друга річниця війни в Україні: чого чекати від Росії?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *