Трамп не підтримає НАТО у випадку агресії Росії

В ЄС обурені закидами Трампа та планують створити альтернативу НАТО

Новини

Європейські союзники України глибоко стурбовані словами Дональда Трампа про те, що у разі розширення російської агресії Штати не допомагатимуть Європі. Отже, у політичному європейському просторі постало питання створення альтернативи НАТО.

Як вплинуть слова Трампа на світову політику

Незодавно Дональд Трамп заявив. що Америка не повинна допомагати всім країнам, особливо, якщо ті самі провокують конфлікт із Росією. До цього часу США були головним гаарнтом світової безпеки і досі мають визначальний вплив на перебіг подій, що відбуваються всередині блоку НАТО. Колишній американський президент, відомий своєю симпатією до Росії, натякає, що у разі нападу Кремля на балтійські країни Америка не надаватиме військової підтримки Європі.

Реакція світових лідерів

Представники європейської політики тепер виносять на порядок денний питання створення нового військово-політичного блоку, до якого не запросять США. Це необхідно на випадок, якщо на американських виборах 2024 переможе Трамп.

“Коли колишній і, можливо, майбутній лідер вільного світу каже, що він буде сидіти склавши руки і дивитися, як Росія нападе на союзників по НАТО, ми повинні переосмислити, як можуть виглядати зобов’язання США щодо Європи та України”, – сказав один із європейських чиновників безпеки, який виступав на умовах анонімності для обговорення делікатних розмов між союзниками“. Про це пише видання The Washington Post.

Трамп відмовляється підтримувати НАТО у війні з Росією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *