Автобан та нові пункти пропуску на кордоні - Польща інвестуватиме в Україну

В Україні може з’явитися новий автобан, що про це відомо?

Новини

Під час візиту представників польського уряду до України між політиками обговорювались не тільки військово-політичні питання. Крім них велась мова про економічну співпрацю, зокрема – експортний коридор та будівництво нового автобану.

Українські чиновники закликають польських колег інвестувати в будівництво дороги

Під час розмови з польськими колегами українські високопосадовці запропонували побудувати новий автобан від Рівненської області аж до Польщі через західну Україну. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з польським прем’єром Дональдом Туском 22 січня. Мова йшла про будівництво автобану Краковець — Львів — Броди — Рівне. Поки що така ініціатива не підтверджена письмовим узгодженням, але в перспективі, за думкою наших урядовців, автобан все-таки будуватимуть.

Спільний проект покладе початок новій історії

Якщо будівництво дороги таки почнеться, то Україна матиме пряме сполучення з Європою. Чому – пояснив Шмигаль: “Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка, своєю чергою, є продовженням і частиною пан’європейського коридору E40”. Перший спільний економічний проект України та Польщі може стати початком тривалої пліднох співпраці. Міністерство економіки країни-партнера розгляне пропозицію українського міністра також з приводу будівництва нових 4 пунктів пропуску.

Польща інвестуватиме в будівництво автобану в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *