Літаки-винищувачі скоро будуть в Україні

Юрій Іграт розповів про нові дати поставок до України винищуваців F-16

Новини

Ситуація довкола питання поставок літаків-винищувачів деяким експертам вже здається комічною, бо, за словами представників європейської політичної еліти, вони мали б бути в Україні вже цього березня.

Чому затягують з поставками літаків?

Про те, що відбувається в кулуарах європейських самітів, на яких обговорюють безпекові питання щодо України, розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. “Єдине, що можу підтвердити: дійсно, є план дій, він відбувається. Літаки готові передати наші партнери Україні. Там мова йде не лише про передачу, але й обслуговування, фінансування, модернізацію”. Військовий зазначив, що Європа дійсно готується передавати нам літаки. але цьому передуватиме складний бюрократичний процес.

Як збираються захищати літаки від обстрілів

Ігнат повідомив, що окрім підготовки пілотів та модернізації самих бойових машин, є ще кілька нагальних питань. З поставками затягують, бо потрібно ще подбати про безпекові питання для військової техніки. необхідно підготувати надійну систему протиповітряної оборони для захисту винищувачів. “Підготувати капітально потрібні роки, мабуть. Тут потрібно літаки дійсно захищати. Пасивна оборона — це сховища та інфраструктура. По-друге, інфраструктура повинна бути захищена засобами протиповітряної оборони проти балістики, ракет і дронів”, — сказав речник ПС. 

Літаки винищувачі будуть в Україні у червні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *