Українських пілотів навчатимуть аж до осені

Українські пілоти опановуватимуть управління літаками F-16 аж до червня 2024 року

Новини

Західні джерела повідомляють, що військові навчання українських пілотів на літаках F-16 триватимуть до літа 2024. Очевидно, про весняний контрнаступ цьогоріч вже не йдеться. Про “затягування” термінів не говорять; пояснюють, що для якісного навчання потрібен час.

Як готуватимуть пілотів до бою

Бойова підготовка українських пілотів розпочалась у жовтні минулого року. раніше говорили, що до весни 2024, максимум – до квітня, як військові, так і літаки вже будуть в Україні. Пентагон надав не чітку інформацію, повідомивши, що такі навчання займуть “кілька місяців”. Підготовка проводиться на базі 162-го винищувального полку в Тусоні, штат Арізона. Західні політики все ще побоюються ескалації зі сторони Росії, тому не наважуються прискорювати процес підготовки пілотів.

Процес може затягнутися до осені

“За словами капітана Еріна Ханнігана, речника Національної гвардії Арізони, друга група з чотирьох пілотів розпочала підготовку в січні, а третя група з чотирьох пілотів наразі проходить навчання з англійської мови, необхідного для керування американським винищувачем четвертого покоління”, – пише “Українська правда”. За попередніми очікуваннями, усі пілоти, які воюватимуть у повітряному просторі України, завершать навчання протягом наступного літа. Але поки не підготують до бою останню групу, контрнаступ не почнеться.

Навчання українських пілотів затягнеться у часі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *