Російські війська "рвуться" на Часів Яр

Поки роспропаганда бреше про успіхи, ЗСУ просуваються на Бахмутському напрямку

Новини

На початку січня ситуація під Бахмутом була критично важкою. Українські підрозділи тримали деякі висоти та намагались недопустити ворога до Часового Яру. Час від часу російські пропагандисти заявляли про успіхи. досягнуті на даному напрямку.

Яка насправді ситуація під Бахмутом?

Самого міста вже майже немає; зруйновані вулиці, розбиті будинки та інші споруди не підлягають відновленню. Проте, є сенс “тримати” дороги, якими росіяни намагаються прокласти шлях до життєво важливих об’єктів. Так, останіми днями важкі бої тривали за підстпути до Часового Яру. У результаті них бійці ЗСУ змогли повернути позиції біля Кліщіївки, від яких нещодавно відійшли. Про те, що наразі відбувається під Бахмутом, розвідувало видання “НБН” із посиланням на матеріали  «Інституту вивчення війни» (ISW).

Офіційно від українського командування

Про реальну ситуацію з Бахмутського напрямку не часто, але регулярно доповідають тамтешні військові. Приміром, представник ОСУВ «Хортиця» капітан Ілля Євлаш розповів, що підрозділи росармії зараз передислоковуються, аби частину сил перекитнути під Бахмут. Там ЗСУ добряче прорідили ряди окупантів так, що ті вимушені відійти для відновлення сил. Не полишають спроб захопити Часів Яр, тому командування путінських вояк кидатиме нових мобілізованих західніше міста. Ситуація на даній ділянці фронту зараз контрольована силами української оборони. Це підтверджують і в ISW.

Бахмут зараз: ЗСУ тримають позиції та просуваються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *