Україна готується до ескалації чи мирних переговорів?

Україна провела нараду з союзниками щодо майбутніх переговорів з Росією

Новини

У минулому місяці пройшла таємна нарада представників України та Заходу щодо майбутніх мирних перемовин з РФ. Наша сторона бажала залучитись надійною підтримкою партнерів та безпековими гарантіями на випадок, якщо таки доведеться сідати за стіл перемовин з російським диктатором.

Про що говорили?

16 грудня в Саудівській Аравії пройшла таємна нарада. Її провели після більш масштабних та анонсованих заходів. Українські дипломати прибули туди, аби залучитися підтримкою Європи та Америки, якщо доведеться підписувати мирну угоду з Росією задля припинення вогню. Про це повідомило західне видання Bloomberg 9 січня, у понеділок. “Останні місяці зусилля союзників ослабли. У США та ЄС понад 100 мільярдів доларів життєво важливої допомоги зупинилися у процесі затвердження у Вашингтоні та Брюсселі, а контрнаступ України минулого року не приніс серйозного перелому на полі бою”, – пише видання. Тому українським дипломатам доводиться йти на кроки, які дозволять зберегти життя українських громадян та авторитет самої країни.

Київ розроблятиме новий безпековий план

Представники уряду разом з союзники з G7 планують найближчими місяцями провести ще кілька консультативних нарад з метою розробки потужної стратегії стримування агресора, а також поступового відходу від лінії війни. Разом з тим, США та ЄС гарантують, що продовжать підтримувати нашу країну. Незабаром українська сторона прибуде на ще одну важливу зустріч у Швейцарії. Вона відбудеться напередодні великого економічного форуму у Давосі, куди запросили білльше 100 країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *