В Міненерго повідомили про стабілізацію ситуації на Дніпропетровщині

Енергомережу Дніпропетровщини повністю відновлено

Новини

Міністерство енергетики України вранці 4 лютого повідомило про те, що дефіциту електроенергії в Дніпропетровській області більше немає. Після вчорашніх атак РФ аварійні служби в рекордні терміни відновили роботу усіх мереж, аби мешканці області були з теплом та світлом.

Наслідки обстрілів Дніпропетровщини 3 січня

Вночі та вранці 3 січня Росія продовжувала обстрілювати територію Дніпропетровщини, зокрема – Кривого Рогу. Через влучання кілька десятків тисяч абонентів там залищились без світла, проте, ближче до вечора ситуація вже налагоджувалась. Після ліквідації наслідків обстрілів з технічних причин вимикалися дві повітряні лінії 150 кВ. Наразі для забезпечення потреб місцевих домогосподарств та приватних підприємств є 10 блоків і корпус теплової генерації, за допомогою яких будуть постачати електроененргію у разі повторних непередбачуваних ситуацій.

Як виправляли ситуацію в області

В Міненерго повідомили, що аварійні служби були задіяні одразу після влучанб по підстанціям “Укренерго“. “Унаслідок цього без живлення залишився енерговузол: знеструмились декілька підстанцій НЕК “Укренерго” напругою 330 кВ, на місцевій ТЕС аварійно відключився блок, знеструмились побутові споживачі, залізниця (були тимчасові порушення руху потягів)”. Попри таку ситуацію у східному регіоні, у Міністерстві вчора розповіди про те, що Україна готова імпортувати електроенергію до сусідніх країн.

Аварійні відключення: яка зараз ситуація у Кривому Розі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *