Палата Представників голосуватиме за допомогу Ізраїлю наступного тижня

Білий Дім блокуватиме програму по допомозі Ізраїлю в обхід України

Новини

Нещодавно на сайті Білого дому довірені особи палати Представників опублікували новий законопроект, який пропонує виділити військову допомогу Ізраїлю, але без згадки про Україну. Раніше питання щодо фінансування воюючих країн розглядались в межах одного слухання.

Байден проти надання грошей Ізраїлю без України?

Представники Білого дому блокуватимуть таке рішення, бо воно є обурливим. Про це заявила прес-секретарка адміністрації Байдена Карін Жан-П’єр. “У той час, коли законодавчий проект майже готовий, республіканці в Палаті представників виступають зі своїм останнім цинічним політичним маневром. Безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою”, – прокоментували в адміністрації. Крім того, глобально мова велася про забезпечення власних державних кордонів США. За словами представників президента, Республіканці цей аспект взагалі майже випустили з виду, розглядаючи, в основному, тільки ізраїльське питання.

Приголомшлива сума допомоги Ізраїлю

Очевидно, в розв’язанні військового конфлікту в Ізраїлі Республіканці зацікавлені значно більше, ніж припинення вогню на території України. Про наміри палати голосувати наступного тижня вижлючно за допомогу Ізраїлю повідомив спікер Майк Джонсон. Згідно з його заявою, Палата представників планує відправити 17,6 мільярда доларів на зміцнення систем військової оборони Ізраїлю та американського персоналу в регіоні через триваючі конфлікти. Звісно, це викликало обурення ілого Дому, адже більше схоже на намір лобіювати інтереси вузького кола політиків у східному регіоні.

Американські гроші для України: чи нададуть допомогу Києву?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *