Що чекає мобілізованих у 2024 році?

Новий законопроект: якою “Слуги народу” бачать подальшу мобілізацію?

Новини

Ввечері 30 січня в мережі оприлюднили проект нового Закону про мобілізацію. Станом на 31 січня, упускаючи вже зовсім “смішні” моменти, експерти встигли розібрати основні положення оновленого законопроекту.

Чого чекати від подальшої мобілізації?

Днями президент України нагадав урядові, що чекає на подання до Ради допрацьованого проекту по мобілізації та мобілізаційній підготовці населення. Нагадаємо, попередній проект у ВР визнали відверто антиконституційним. 30 січня за поданням Рустама Умєрова Верховна Рада отримала текст нового проекту. Співавторство у створенні документу приписують також Мар’яні Безуглій та Денису Шмигалю. У тексті документу викладені пропозиції позбавлення права на відстрочку громадян, які мають батьків І чи ІІ групи інвалідності, самостійно виховують неповнолітніх дітей чи доглядають за немічними родичами.

Що буде з інвалідами ІІІ групи?

Починаючи з осені 2023 року представники “Слуги народу” пропонували мобілізувати до військової служби інвалідів ІІІ групи. Але тоді через народне обурення текст законопроекту навіть не передали до офіційного слухання. Тепер урядовці “дозволили” особам з інвалідністю не служити на фронті, але тільки у тому випадку, якщо останні пройдуть повторну медичну комісію протягом 9 місяців. Ще одне нововведення – обмеження прав чоловіків в усіх консульських установах за кондоном та введення військового обліку навіть для тих, хто виїхав з України багато років тому.

Посилення мобілізації: Умєров підписав новий законопроект

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *