україна "зимує" на власному газі вперше за всю історію

Опалювальний сезон на власному газі: Україна нарощує промислові потужності на своїй території

Новини

Прем’єр-міністр України повідомив, що теперішній опалювальний сезон для українців значно легший, ніж попередній. Річ у тім, що зараз ми “зимуємо” на газі власного видобутку.

Шмигаль про ситуацію з добуванням газу

Від початку війни Україна поставила за мету переходити на власні джерела видобутку корисних копалин та будівництво нових енергетичних потужностей. Від 24 лютого 2022 року питання про енергетичну співпрацю з Росією відпало саме собою. За два роки вітчизняні енергетики та західні інвестори трансформували енергетичну систему країни до небувалого рівня. “Зараз у наших сховищах – близько 10 мільярдів кубічних метрів газу. І ми дійсно проходимо цей опалювальний сезон на газі виключно українського видобутку”, – повідомив Денис Шмигаль.

Об’єми видобутку збільшуються

Станом на тепер українці вперше за всі роки незалежності користуються газом власного видобутку цілу зиму.”Прем’єр наголосив, що “Нафтогаз України” і державне підприємство “Укргазвидобування” збільшили обсяги видобутку на 11%, а також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об’єму”, – повідомляється в матеріалі “Європейської правди”. Тенденція поступового нарощення власних потужностей повинна відбитися на ціновій політиці, але поки що платіжки за газ, які отримують українці, залишаються для деяких категорій населення важким фінансовим тягарем.

Видобуток газу та ціни в Україні: Шмигаль про поточну ситуацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *