Грошей для України поки що немає, - Сенат США

США “на крок ближче” до того, щоб відновити допомогу Україні

Новини

Лідер більшості у Сенаті демократ Чак Шумер заявив, що Штати кожного дня “на крок ближче” до того, щоб таки ухвалити рішення про допомогу Україні.

Про що говорять у Сенаті

Вже кілька тижнів там точаться дискусії щодо передачі допомоги Україні. Але перед тим США повинні забезпечити стабільність на своїх власних державних кордонах, а ще – подумати про Ізраїль та Тайвань. Багато країн по усьому світові зараз потребують допомоги Америки, тому це дещо відволікає увагу Конгресу від війни в Україні. Але прямо про це не говорять.

“Просто зараз учасники переговорів у Сенаті з обох сторін наполегливо працюють над затвердженням ще одного раунду допомоги Україні шляхом фіналізації нашого додаткового пакета національної безпеки. З кожним днем ми стаємо ближчими, іще є проблеми, які потрібно вирішити. Але одне можна сказати напевно: ми продовжимо це робити”, – сказав Шумер.

Куди Київ витратив 250 мільйонів?

Конгресмени та представники Білого Дому мало не щодня нагадують: восени Україна отримувала черговий пакет допомоги загальною вартістю 250 мільйонів доларів. На тлі численних розмов про корупцію в Україні, деякі західні політики остерігаються приймати швидкі рішення щодо нових оборонних пакетів. У листопаді минулого року в США почали вести мову про створення спеціальних комутетів з аудиту виділених Україні коштів.

У США не поспішають з рішенням про допомогу Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *