Україна покаже нові рекорди по видобутку газу у 2024 році

В Україні нові показники з видобутку газу

Зима 2024 стала першою, коли Україна самостійно закривала усі свої потреби по газоспоживанню та видобутку. Цьому сприяла мобілізація технічних та фінансових ресурсів, а також нагальна потреба підготуватися до холодного сезону як можна ефективніше.

Нові свердловини в Україні

Кілька нових свердловин було відкрито протягом останнього року. Роботу над глобальним проектом із видобутку власного газу розпочали ще 2022 року, коли питання про газопостачання з Росії було повністю зняте з денної повістки. У цьому брали участь спеціалісти компанії БУ «Укрбургаз». Разом з відкриттям нових свердловин вітчизняна промисловість працювала над вдосконаленням техгологій видобутку на вже діючих. Протягом першого місяця лютого 2024 «Укргазвидобування» запустило 2 нові високодебітні свердловини, які дають 550 тис. куб. м газу на добу. Обидві пробурені на нових перспективних родовищах фахівцями БУ «Укрбургаз».

Як в Україні видобуваютимуть власний газ

Про деякі нюанси процесу видобутку копалини розповів очільник «Групи Нафтогаз» Олексій Чернишов. Він наголосив, що в умовах війни розгорнути таке виробництво – це не просто позитивний фактор, а факт, який потребує окремого схвалення:

«Ми збільшили видобуток газу у 2023 році, і це неймовірне досягнення в умовах війни. У 2024 році ми продовжимо цю тенденцію, адже збільшення українського видобутку є дуже важливим для зміцнення енергетичної незалежності та стійкості країни. Я вдячний всім співробітникам «Укргазвидобування» за внесок кожного з вас у цей результат, за вашу самовідданість та кропітку роботу», – зазначив Олексій Чернишов.

Власний газ та нові технології: як Україна відкриватиме нові свердловини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *