Шатдаун в США відміняється

Байден врятував США від шатдауну, підписавши законопроєкт

Новини

Про можливий шатдаун в США вже кілька разів говорили республіканці, які час від часу “підкидають жару” під загальний котел політики та бізнесу в країні. Із такою самою регулярністю інформацію й спростовують, а вчора, 19 січня, стало відомо про новий законопроект, який точно не допустить шатдаун.

Байден “профінансує” бюджет

Згідно з законопроектом, який був підписаний Байденом 19 сучня, фередальний уряд отримуватиме фінансування до 1 березня. Це забезпечить нормальне функціонування всіх урядових процесів. Законом H.R. 2872 передбачається асигнування до 1 березня для чотирьох з 12 проєктів федеральних програм. Інші 8 проектів фінансуватимуться до 8 березня. Днями раніше Палата представників США схвалила тимчасовий законопроект про фінансування федерального уряду та запобігання частковому припиненню його роботи. За рішення проголосувало 314 конгресменів. 106 республіканців і двоє демократів проголосували проти. 

Як це вплине на допомогу Україні

Офіційні представники Білого дому не одноразово закликали республіканських високопосадовців сприяти тому. аби рішення щодо допомоги Україні приймались як можна швидше. Влітку 2023 світові аналітикии прогнозували часткове припинення допомоги від США на період осені 2023 – зими 2024. Цей процес ми спостерігаємо на практиці останніми місяцями. Як розвиватиметься сценарій ближче до весни спрогнозувати важко, але українські політики переконані: США фінансуватиме Україну у будь-якому випадку.

Байден підписан новий закон про фінансування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *