Україна може виробляти власні крилаті ракети

Україна має потенціал для вироблення власних крилатих ракет

Новини

Враховуючи гучні заяви про військову допомогу від західних партнерів, які чуємо останніми місяцями, можна зробити висновок, що ті дійсно зацікавлені в нарощенні нашого оборонного потенціалу. Днями заговорили про перспективу виробництва крилатих ракет на території України.

Коли вироблятимуть та як це відбуватиметься

Захід таки не погано фінансує Україну. У січні 2024 кілька великих європейських країн заявили, що готові вкладати гроші в український оборонний комплекс. Зокрема, Італія, Франція, Німеччина. Бельгія, Данія, Нідерланди та Чехія підтвердили свою готовність фінансувати нашу “оборонку”. Аналітик Defense Express Сергій Згурець на тлі цих подій проаналізував спроможність України виготовляти власну повітряну зброю:

“Сьогодні можна зробити висновок, що потенціал України у виготовленні власних крилатих ракет існує. До Таганрогу ці ракети долітають. Є перспективні версії цього озброєння різної дальності та системами наведення. Цей факт лише підтверджує, що окрім сподівання на допомогу Заходу, робота нашого оборонно-промислового комплексу має позитивні результати”, – розповів Згурець.

На скільки власне виробництво закриє потреби фронту?

Для того, щоб вести паритетну війну, необхідно виробляти дуже багато повітряної зброї. Відверто про це: аналітики не впевнені, що Україна може закрити таку потребу. Виготовлених екземплярів вистачить, хіба що, на відбиття агресії. Тому наша країна як і раніше розраховує на серйозну підтримку Заходу. Нагадаємо: 4 грудня стало відомо, що наші спеціалісти працюють над новою модифікацією ракети “Нептун“.

“Питання лише в кількості. Важливо, щоб виробництво таких ракет масштабувалось. Адже нам потрібно знищувати військові обʼєкти на території РФ. Тому, думаю, що ця історія матиме продовження й Україна буде нарощувати потенціал з виробництва власних крилатих ракет”, – додав він.

Україна вироблятиме крилаті ракети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *