Більше трильйона снарядів доставлять до України

Більше трильйону снарядів вироблять до кінця року: ЄС нарощує потужності оборонної промисловості

Новини

Європа не на жарт занепокоєна питанням російської агресії і, схоже, не тільки на території України. Єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що ЄС виготовлятиме 1.3 трильйона снарядів щороку, більшість з яких планується надсилати до України.

Більшість снарядів виготовлятимуть для України

Схоже, війна в Україні не наближається до завершення, бо останнім часом усе більше європейських країн занепокоєні наростанням виробничих потужностей РФ та планують і самі “підключатися” до виробництва техніки та іншого військового забезпечення. «Маючи можливість виробляти мільйон снарядів, ми повинні переконатися, що більша частина з них піде в пріоритетному порядку в Україну. Тому що саме там є нагальна потреба», — так висловився Тьєррі Бретон.

Україна так і не дочекалась мільйону снарядів

У березні 2023 глави європейських урядів домовились про план спільних закупівель снарядів і техніки для України протягом року. Але вже восени Борис Пісторіус заяявив, що Європа не зможе поставити до України мільйон снарядів до весни 2024, як це було домовлено. Це суттєво вплинуло на хід бойових дій на українських фронтах. Зараз, за спостереженням аналітиків, фтонт “завмер з обох боків”, сторони перейшли до оборони. Проте, навесні-влітку 2024 інтенсивність боїв прогнозовано відновиться.

Європа виготовлятиме снаряди для України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *