ЗСУ збили ще один російський літак

На одну “сушку” менше, – на Луганщині збили ворожий літак

Новини

29 січня у небі над Луганщиною силами ЗСУ було збито ворожий літак Су-34. Інформацію про це вранці 30 січня підтвердив Генштаб.

332 літака від початку війни

Усьго від початку повномасштабного врогнення Росія вже втратила 332 літака. Чи багато це для повітряного флоту РФ? Судячи зі зниження активності бойових дій після кожного збиття – так. Як тільки Збройні Сили “приземляють” чергову “пташку”, експерти спостерігають відносне затишшя на фронті на кілька днів. Зумовлене воно потребою ворожої армії ввести в експлуатацію на лінії фронту новий літальний апарат, щоб під його прикриттям продовжувати атаки.

“Українські військові поповнили втрати ворожої авіації. Загалом Росія уже втратила 332 літаки та 324 гелікоптери. Загальні бойові втрати російських окупантів на 30 січня склали 384 140 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 960 загарбників“, – написав Генштаб у ранковому звіті за 30 січня.

Що відомо про збитий Су-34?

Цим літаком росіяни атакували території східних областей. Про нього, доречі, нещодавно обмовились в одному зі зведень російського Міністерства оборони. “Сушкою” атакували позиції наших військових на Лиманському напрямку. Збиття Су-34 для наших солдат – дійсно вагоме досягнення. Щодня позиції українських захисників на сході найбільше страждають саме через використання ворожої ударної та розвідувальної авіації. Зі збитого літака загарбники скидали некеровані авіабомби ФАБ-500. Про це докладно в ефіті марафону розповів речник Генштабу Андрій Ковальов.

На Луганщині збили російський бомбардувальник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *