Міненергетики повідомили про масові знеструмлення через рекордну ожеледь

Новини

В Україні через низькі температури спостерігається рекордна ожеледь. Днями раніше повідомлялось про перший рівень небезпеки по всій країні через дощі та морози.

Де ситуація найскладніша

Міністерство енергетики повідомляє, що найбільше населених пунктів знеструмлені через погані погодні умови на Кіровоградщині. Там у деяких селах люди вже кілька днів без електроенергії, а аварійні служби не можуть завершити роботи через обледеніння ліній електропередач. “Через негоду в Україні знеструмлено 44 населені пункти. Причина – ожеледь на дротах повітряних ліній електропередачі діаметром 60 – 89 мм”, – йдеться в повідомленні від Міненерго.

Чому не вдається відновити енергопостачання швидко

Ще один фактор, завдяки якому ускладнюється робота аварійників – крадіжки дротів у деяких населених пунктах. Там, де упали обледенілі лінії еелктропередач, місцеве населення просто зрізало дроти. Ситуація комічна, але через це процес відновлення ускладниться, оскільки електрики винушені підєднувати дроти на деяких відрізках енерготрас до захисної напруги. “На жаль, є крадіжки дроту на лініях, що впали. Через це енергетики вимушені ставити відновлені лінії під охоронну напругу, що уповільнює темпи відновлення”, – йдеться в повідомленні Міненерго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *