Українцям тепер масово відключатимуть світло

Боржникам відключатимуть світло, – Кабмін підписав постанову

Новини

Постанова від 29 грудня 2023 року № 1405 про відключення електроенергії боржникам незабаром вступить у дію. Про це українцям нагадали 8 січня. “Укренерго” закликає усіх громадян, які ще не сплатили заборогованості, негайно внести необхідну суму коштів, аби не залишитись без тепла і світла в період похолодання.

Мораторій на відключення більше не діє

Від початку війни 24 лютого 2022 року Кабмін своєю постановою від 5 березня 2022 р. № 206 наклав мораторій на відключення світла боржникам у період опал.вального сезону. Наразі дія мораторію скасовується; теепр світло відключатимуть всім, хто не сплатив вчасно. Першочергово звертатимуть увагу на ЖКП, у яких накопичились чималі борги. Нагадаємо, в період минулорічних блекаутів відключень світла не було. Цьогоріч Україна значно краще підготувалась до зимового сезону як на державному рівні, так і на локальному.

Яка ситуація зі світлом на тимчасово окупованих територіях

Громадяни України, які проживають під тимчасовою владою окупантів, не повинні сплачувати за світло цієї зити. “Укренерго” звільняє від сплати по рахункам всіх, хто зареєстрований в регіонах, де ведуться бойові дії. Решті боржників електроенергію “відріжуть”, але навіть після цього сплачувати борг все одно доведеться. “Крім того, постановою на окупованих територіях забороняється нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення тимчасової окупації”, – пише “РБК-Україна”.

“Укренерго” попередило про відключення світла боржникам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *