Пішов із життя артист із Сумщини Віталій Білоножко

Пішов із життя народний артист України Віталій Білоножно

Новини

На Сумщині попрощаються із народним артистом України Віталієм Білоножно, який пішов із життя на 71 році. Вся Україна пам’ятає естрадного співака за шлягером “Мелодія двух сердець”, яку артист виконував разом з дружиною.

Один із перших, хто “запалював” українську естраду

Шлягер “Мелодія двох сердець” та однойменний проект, який артист започаткував разом з дружиною, запам’яталися усім поціновувачам хітів 90-х. Народний артист України та кавалер орденів Ярослава Мудрого V ступеня і орденів «За заслуги» III ступеня та «За заслуги» II ступеня, Білоножко одним із перших популяризував українську естраду та просував українську пісенну традицію на тлі розпаду Радянського Союзу. Разом із дружиною Світланою Білоножко заснував Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець».

“У грудні 1995 року Віталію Білоножку присвоїли звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовим дипломантом музичної премії «Шлягер року», -пише “Громадське”

Артист родом із Сумщини

Віталій Білоножко – вихідець із села Слобода Буринського району, що на Сумщині. Саме тому його там завжди були раді бачити. Сумщина особливо сумує та співчуває родині артиста. Місцева влада громади оприлюднила допис:

«Віталій Білоножко завжди був жаданим гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця проймали слова пісень, котрі линули срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як настанова, як спогад про дитинство».

Помер автор шлягерів 90-х Віталій Білоножко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *