Генштаб ЗСУ підтвердив знищення російського ракетного корабля “Циклон” у Криму

Дмитро Плетенчук

У водах Чорного моря може знаходитися до десяти військових кораблів росії, обладнаних крилатими ракетами. Цю інформацію підтвердив Дмитро Плетенчук, керівник центру стратегічних комунікацій у Збройних силах півдня України, під час ефіру телемарафону «Єдині новини».

Російські кораблі в Чорному морі

Всього в росії налічується близько десяти ракетних кораблів. Проте ця кількість може змінюватися в залежності від їхнього технічного стану. Деякі з них можуть перебувати на технічному обслуговуванні, повідомив Дмитро Плетенчук.

За останніми даними, російські бойовики намагаються захистити свої кораблі від атак українських морських дронів у Чорному морі, приховавшись в бухті, вхід до якої перекритий затопленими баржами, розповів речник Військово-Морських сил ЗСУ.

Знищення російського ракетного корабля в Криму: нові подробиці від Генштабу ЗСУ

У Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили знищення російського ракетного корабля “Циклон” 19 травня в тимчасово анексованому Криму. Інформацію про це оприлюднили через Фейсбук.

За відомостями, вночі на 19 травня сили оборони України завдали удару по російському ракетному кораблю “Циклон” проєкту 22800 у Севастополі. Підтверджено, що в тимчасово анексованому Севастополі було поранено корабель ВМФ росії “Циклон”, що перевозив “Калібри”. Ймовірно, корабель був потоплений, загинули шестеро військовослужбовців ЧФ РФ, ще 11 отримали поранення.

Раніше було опубліковано, що ситуація на фронті залишається напруженою. Після захоплення Авдіївки російські війська продовжують розширювати зону прориву та одночасно наступають на інших напрямах. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *