Президент Польщі Анджей Дуда та президент України Володимир Зеленський

Польща розглядає передачу пострадянських ракет для ППО Україні

Новини

Під час пресконференції у Вільнюсі на саміті Тримор’я, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава розглядає можливість передачі Києву ракет з систем ППО, що належать до пострадянської спадщини. 

Анджей Дуда планує передати Україні ракети ППО

Під час зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським обговорювалася можливість передачі польських запасів ракет, які знаходяться на складах ще з радянських часів, для захисту повітряного простору України.

“Я планую продовжити обговорення цієї теми з віцепрем’єр-міністром та міністром національної оборони Польщі, Владиславом Косіняком-Камишем, по моєму поверненні до Варшави, ” – заявив Дуда.

Він також зазначив, що Польща не може передати Україні системи Patriot, оскільки вони не входять до озброєння її армії. Польща має системи Patriot, розташовані на своїй території, які належать американській та британській арміям і призначені для захисту повітряного простору Республіки Польща. Замість цього, Польща наразі розпочинає формування власної системи ППО/ПРО, в основі якої лежать системи Patriot.

Польща обіцяє продовжувати підтримку України до настання стабільності

Анджей Дуда також заявив, що Польща підтримує та продовжуватиме підтримувати Київ до настання миру в Україні. Він наголосив, що Польща активно допомагає Україні, зокрема, у співфінансуванні чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів для неї.

Згідно з заявами ЗМІ, під час зустрічі у Вільнюсі, президенти України та Польщі, Володимир Зеленський та Анджей Дуда, обговорили підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *