В Україні ремонтуватимуть німецькі танки

В Україні планують відкрити ремонтний пункт для танків Leopard 1 та іншої бронетехніки

Новини

Експлуатація танків Leopard 1, переданих Україні західними партнерами минулого року, ускладнюється відсутністю запчастин та ремонтних технологій. Власне, це і є однією з причин повільного контрнаступу – так пояснюють військові оглядачі.

Ремонтувати будуть в Україні

Раніше ремонт пошкоджених на фронті танків займав багато часу та фінансових ресурсів. Бронетехніку необхідно було доправити до якоїсь із європейських країн, де є потрібні ремонтні бази (наразі ремонтом “Леопардів” для ЗСУ займаються Данія та Естонія), а потім знову повернути на фронти України. Щоб пришвидшити процес, німецька оборонна компанія вирішила будувати підприємство по ремонту бронететхніки в Україні. Про це розповів член комітету з питань оборони Німеччини, депутат Бундестагу Маркус Фабер у соцмережі X: “На заході України компанія FFG – Flensburger Fahrzeugbaugesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, зокрема тієї, яку вона поставила”.

“Німецькі гроші використовуються з користю”

Влітку 2023 року український посол у Німеччині Олексій Макєєв показав західним колегам світлини зі звітом про використання німецьких інвестицій в Україні. Тоді німецькою компанією FFG спільно з українським оборонно-промисловим комплексом було започатковане спільне виробництво боєприпасів. У Бундестазі були задоволені; там підтвердили, що гроші німецьких платників податків не пропали марно. У 2024 році співпраця країн посилиться: у західній частині України побудують центр, в якому ремонтуватимуть різні броньовані машини, які ЗСУ отримали від країн Європи.

Німеччина відкриє в Україні центр по ремонту танків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *