Шойгу поквапився: Кринки все ще під контролем ЗСУ

Шойгу ввів оману Путіна: відзвітував про захоплення плацдарму раніше часу

Новини

Під час брифінгу російського президента Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу останній заявив, що 19 лютого російські війська “зачистили” великий плацдарм на лівому березі Дніпра. Як виявилось, міністр поквапився і видав бажане за дійсне.

Шойгу надав фальшивий звіт

Володимир Путін заявив, що  російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який командує угрупованням “Днєпр”, доповів йому, про дислокацію частики українських підрозділів у населеному пункті Кринки. Шойгу спростував заяву Теплінського і надав неправдивий звіт президенту РФ про успішно завершену операцію, а також похвалив підрозділи ВДВ і 810-ту морську піхотну бригаду за їхню роль в “операції”зачищенні” території. 21 лютого ОК “Південь” не підтвердило захоплення росіянами Кринок.

Що говорять експерти ISW

Західна розвідка теж не вбачає жодних візуальних ознак того, що російські військові зайшли на територію Кринок. Там, як і раніше, знаходяться підрозділи ЗСУ. Кілька днів тому росіяни дійсно відіснили українців з кількох позицій, розстрілявши трьох військовополонених. В Інституті вивчення війни (ISW) готові надати докази того, що інформація про захоплення лівобережного плацдарму не відповідає дійсності.

Шойгу про Кринки: війська РФ “зачистили” плацдарм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *