Збиття літака РФ офіційно підтвердили в ГУР

У ГУР розповіли подробиці про черговий збитий літак РФ

Новини

Представники ГУР розповіли про ліквідацію чергового ворожого літака дальнього радіолокаційного виявлення ВКС РФ А-50У 23 лютого поблизу Приморсько-Ахтарська. Подія відбулась 23 лютого у другій половині дня, а вже ближче до вечора інформація підтвердилась.

Про збиття літака

Підтвердження знаходимо на офіційній сторінці ГУР у Фейсбуці. Там вказано, що “Останній зліт А50У здійснив 23 лютого о 15:50 з аеродрому “Ахтубінськ” та мав виконувати терористичні завдання Росії поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарськ – Зєрноґрад”. Про це пише видання “Укрінформ”. Разом з тим У Повітряних силах та ЗСУ отримали завдання про припинення місій ще двох літаків РФ, які наразі також знешкоджені.

Перехоплення розмов екіпажу

Про ліквідацію “бойової пташки” стало відомо зі звіту Повітряних сил, а також запису перехопленої розмови екіпажу літака. Ще одне підтвердження – у районі збиття літака зафіксовано відключення комплексу “Шмєль”, яким обладнаний А-50У, зафіксували станції радіотехнічної розвідки ГУР о 18:45. головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський назвав подію великим успіхом, а також честю для Сил оборони.

Збиття літака РФ: що відомо станом на 24 лютого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *