У Сенаті проголосують за підтримку допомоги Києву

Чи наважиться Сенат проголосувати за допомогу Україні?

Новини

12 лютого в Сенаті відбулось засідання, за результатами якого американські конгресмени наблизились до прийняття рішення щодо передачі допомоги Україні. Однак, багато нюансів приховали від журналістів.

Чи відбудеться остаточне голосування

Спікер Палати представників США Майк Джонсон розкритикував пакет допомоги для України, як і вцілому можливість його передачі Києву. Інші політики запевняють: це не означає, що рішення так і не приймуть. Але це суттєво ускладнює процедуру. Серед прибічників підтримки нашої країни є достатньо впливових людей, які таки віддадуть свої голоси за виділення 95,3 мільярда доларів для оборони країн, які захищаються від агресорів. Йдеться про фінансування України, Ізраїлю та Тайваню.

Що відбулось у Сенаті

“Більшістю в 66 голосів при необхідному мінімумі 60 100-місний Сенат 12 лютого усунув останню процедурну перешкоду і обмежив дебати по законопроєкту 30 годинами, після яких документ може бути поставлений на голосування 14 лютого. Втім, воно може відбутися і 13 лютого”, – , пише агентство Reuters. Білий Дім продовжує тиснути на Сенат, аби той схвалив передачу грошей Україні як можна швидше. Зокрема. Джо Байден кілька днів тому наголосив, що чекає у себе на столі узгоджений представниками обох палат документ для підпису.

Сенат може проголосувати за передачу грошей Україні цього тижня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *